Openingsavond 15 oktober

Ook dit jaar trapten de Vrienden van de GSR het schoolseizoen af met een kennissessie in oktober. Vorig jaar mochten we met Corjan Matsinger nadenken over hoe we het geloofsleven van jongeren kunnen prikkelen. Het was een geslaagde avond met volop inspiratie en gesprek. Dit jaar was het helaas niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Toch hebben we samen met jullie het jaar geopend door een interessant en actueel onderwerp te bespreken.

Wat weten we over depressies bij jongeren? Herkennen we de signalen voldoende en wat kan het onderwijs doen om vroegtijdig te helpen? De ziekte is ernstig en drijft jaarlijks jongeren ertoe om een einde aan hun leven te maken. Meer kennis over depressie is nodig om hen vroegtijdig hulp en steun te kunnen bieden.

Op 15 oktober organiseerde de Stichting Vrienden van de GSR een online-avond over depressies bij jongeren. Spreekster is GZ-psycholoog Annelies Peekstok-van Pelt. De inleiding werd verzorgd door Carla Vis die depressie en zelfdoding in haar familie heeft moeten meemaken.

Terugkijken kan via de onderstaande link. Na het aanmelden krijg je de link waarmee de livestream geopend kan worden.

Terugkijken van de startavond van de Vrienden van de GSR

Op 15 oktober 2020 om 19:30uur organiseerden de Vrienden van de GSR hun jaarlijkse startavond. Dit jaar bespraken we het onderwerp depressie onder jongeren. Terugkijken? Vul je gegevens in en we sturen de link. Let op: Na de aanmelding via dit formulier moet de aanmelding bevestigd worden via de link in de mail.

Lees ook
Anbi Logo